MÅNEDENS GÆSTEKUNSTNER
 
Rikke Heinicke
 
 
At sætte ord på, hvordan og hvorfor man arbejder med sine billeder som man gør, er altid en udfordring: det er jo bare sådan, man gør, det er jo sådan, man bedst udtrykker sig... Eller, når man tænker efter, så er der jo utrolig mange overvejelser som gøres og beslutninger som træffes før man er sikker på, at et maleri er "færdigt".

Når jeg starter med de første farveklatter på et bart hvidt lærred har jeg som regel en ide om, hvor jeg vil hen. Jeg bearbejder lærredet med maling, sliber, vasker, mere maling, skraber, skriver, gentager processen mange gange indtil lærredet fremstår med dybde og strukturer, som skaber baggrund for motivet.

Dernæst er selve kompositionen den store udfordring, og forhåbentlig vil billedets enkelte elementer kunne arbejdes sammen til en helhed.
Det er vigtigt for mig, at der både fremstår ro i billedet samtidig med nogle spændende strukturer og teksturer, som giver maleriet liv og beskueren lyst til at gå på opdagelse og måske selv danne sine egne indre følelser og billeder.


Rikke Heinecke 
 
 
 
 
 
Næste måneds gæstekunstner
 
 Poul Bent Hansen
Helsingør KunstGalleri | Sudergade 16, Helsingør - Denmark | Tlf.: 88 73 33 00 | helsingorkunstgalleri@gmail.com