MÅNEDENS GÆSTEKUNSTNER

 
    
 
 
 
 
 

Lea Peters betragter sig som både maler og historiefortæller, da hvert enkelt værk har en lille personlig historie. I de første 20 år af sin karriere malede hun portrætter og det figurativt åbenlyse. Men efter flere års fravær fra malerkunsten grundet alvorlig sygdom, har hun et stort behov for nu at formidle de små hverdagshistorier, som vi alle kan genkende os selv i og eller selv digte videre på.

Fugle har altid væres hendes foretrukne motiv, da hun føler de kan udtrykke mange menneskelige egenskaber, så fuglene er ikke så meget fugle som vi kender dem, men en egenskab eller følelse. Igennem dem fortæller Lea sine historier. Hendes malerier er helt bevidst meget farverige og det figurative er kombineret med abstraktioner. Der er altid blyantstreger der antyder, at der er en tid der er ved at fade ud samt nye historier der er ved at tage form. Det fremhævede (selve værket er derved et øjebliksbillede). Som beskuer vil man ofte kunne genkende sig selv samt egne udfordringer og erfaringer i billederne.

Lea Peters har sit daglige virke i Dronningmølle, hvor hun har eget atelier og deler galleri med sin mand der har showroom med bl.a. smukke tekstiler til hjemmet. Se mere om kunstneren på www.leapeters.dk.
 
 
 
 
Helsingør KunstGalleri | Sudergade 16, Helsingør - Denmark | Tlf.: 88 73 33 00 | helsingorkunstgalleri@gmail.com